Pink-In rammer porcelæn, ler, glas og maleri


Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/pink-in.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/pink-in.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 700

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/pink-in.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 707

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/pink-in.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 700

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/pink-in.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 707

Serigrafirammer fra Pink’In bliver i stigende grad bestilt af andre end stoftrykkere

Mange kunsthåndværkere og udøvende kunstnere har fået øjnene op for de mange muligheder der ligger i serigrafisk motivoverførsel. Med fototeknik kan man lave en ramme der kan trykke særdeles detaljerede motiver også på f.eks. glas, porcelæn og maleri-lærred.

Når der trykkes med f.eks. glasur på porcelæn eller farve på glas holder rammen selvfølgelig ikke til så mange tryk som til tekstiltryk, men det er som regel motivet (fotoemulsionen) der først beskades.

Den solide ramme fra Pink’In kan som regel anvendes til gentagne motiver inden der til sidst er brug for ny gaze. Selve rammen er fremstillet af godt træ der professionelt er tappet sammen for maksimal stabilitet. Ny gaze af slidstærkt nylon kan købes hos Pink’In.

Læs mere om rammer og gaze.

Lær at overføre et motiv til rammen
Uanset hvad du vil trykke på, er det den samme metode, der anvendes for at overføre et detaljeret motiv til rammen. Det kaldes fototografisk, fordi rammen smøres med en lysfølsom emulsion (fotografisk lag).
Herefter belyses rammen med meget kraftigt lys gennem en film (“film-negativ”) hvorefter den ikke-belyste del af fotoemulsionen kan vaskes væk. Nu er rammen klar til brug.

Lær at lave rammer med fotografisk overførte motiver hos Bitten Hansen:

Læs mere om kurser og modulet “Serigrafi med fototeknik”